سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بهمن هاشمی

بهمن هاشمی وکیل پایه یک دادگستری در شیراز با ۱۴ سال سابقه وکالت، نماینده حقوقی شرکت های متعدد و نهادهای عمومی ، متبحر در امور حقوق و کیفری و دعاوی مربوط به خانواده و ملکی می باشد.
نظر

قطعا طلاق یکی از مهمترین تصمیماتی به‌حساب می‌آید که می‌تواند یک زندگی را به کُل تغییر دهد. برای اینکه زوجین بتوانند در چنین مواقعی بهترین تصمیم را بگیرند، بایستی علل و پیامدهای آن را به‌خوبی مورد بررسی قرار دهند. سوالی که ذهن بسیاری از افراد را به خود درگیر کرده، این است که بعد از چند سال زندگی، زن حق طلاق دارد؟ برای پیدا کردن جواب این سوال بایستی تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

همچنین میتوانید جهت اطمینان از حقوق زنان بعد از طلاق با بهترین وکیل در شیراز یعنی وکیل بهمن هاشمی تماس بگیرید.

مراحل و مدت زمان  طلاق از جانب زن

به‌طورکلی مدت زمان مشخصی برای پاسخ به این سوال که  بعد از چند سال زندگی مشترک، زن حق طلاق دارد؟ وجود نداشته و این امر به  شرایط و موارد مختلفی بستگی دارد. علت‌ها و دلیل‌های گوناگون بسیاری وجود دارد که سبب می‌شود تا زن اقدام به طلاق نماید، زمان پایان دادن به این فرایند نیز بسته به این علل و دلایل متفاوت می‌باشد. انجام تشریفات قبل از طلاق  توسط زن، از جمله مهمترین وظایف وی به‌حساب می‌آید. این تشریفات شامل مراحلی می‌باشد که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم.

ثبت نام در سامانه طلاق

ثبت نام در سامانه طلاق اولین قدمی است که زن بایستی برای درخواست طلاق انجام دهد، به این صورت که ابتدا اطلاعات شخصی خود را وارد کرده و سپس درخواستی برای دریافت مشاوره قبل از طلاق و راهنمایی در رابطه با مراحل طلاق ارائه دهد.

مشاوره قبل از طلاق

در اینجا زن باید پس از ثبت نام در سامانه طلاق، به جلسات مشاوره قبل از طلاق رفته و با مشاور متخصص در حوزه طلاق و جدایی، در رابطه با مسائل روانی، حقوقی و اجتماعی مربوط به طلاق صحبت کند.

تهیه دادخواست طلاق

بعد از اینکه گواهی عدم انصراف از طلاق گرفته شد، نوبت به مراجعه زن  به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و تهیه و ثبت دادخواست طلاق می‌رسد. زن باید در این مرحله شرایط خود را برای درخواست طلاق بیان کند و اقدام به ارائه مدارک و شواهد مربوط به ازدواج و خانواده نماید.

جلسه دادگاه

بعد از اینکه دادخواست طلاق ثبت شد، دادگاه یک جلسه برای بررسی وضعیت برگزار می‌کند. در این جلسه به هر دو طرف اجازه داده می‌شود تا دفاع خود را ارائه کنند.

صدور حکم

چنانچه  تصمیم به طلاق جدی باشد، دادگاه اقدام به صدور حکمی می‌کند که بر اساس آن، همسران از یکدیگر جدا می‌شوند.

در چه صورت زن می‌تواند برای طلاق اقدام کند؟ 

در چه صورت زن می‌تواند برای طلاق اقدام کند؟

با توجه به مطالب بالا دانستیم که بعد از چند سال زندگی مشترک، زن حق طلاق دارد. چنانچه زن در رابطه با همسر خود دارای مشکلاتی باشد که منجر به نارضایتی و اختلافات جدی گردد، می‌تواند اقدام به طلاق نماید. شرایط مختلفی وجود دارد که زن ممکن است برای طلاق از آنها استفاده کند، از جمله این شرایط  می‌توان خیانت همسر، نپرداختن نفقه به همسر، دچار بودن همسر به بیماری‌های لاعلاج، ناتوانی مرد در بچه دار شدن، اعتیاد داشتن همسر و… را نام برد. افراد می‌توانند با مراجعه به وکیل حرفه‌ای در شیراز که در زمینه طلاق تخصص دارد، اطلاعات کامل تری را درباره این موضوع به دست بیاورند.

وکیل خوب در شیراز

موضوعاتی که زن به استناد آن ها می‌تواند طلاق بگیرد.

دلایل مختلفی وجود دارد که  زن می‌تواند به استناد آن‌ها، درخواست طلاق دهد. در ادامه چند نمونه از مهمترین این موضوعات را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

خیانت همسر

چنانچه مردی متهم به خیانت به  زن  خود شود و اقدام به برقراری رابطه جنسی با فرد دیگری نماید، زن می‌تواند درخواستی برای طلاق از او ارائه کند.

خشونت خانگی

چنانچه همسر زن به هر شکلی زن خود را مورد خشونت و سوء رفتار قرار دهد، زن می ‌تواند برای طلاق و جدایی از او درخواست کند.

عدم توانایی در تامین معاش خانواده 

اگر همسر زن قادر نباشد که نفقه و هزینه‌های معاش خانواده را تامین کند، زن می‌تواند بنا به این دلیل اقدام به   ارائه درخواست برای طلاق از او نماید.

عدم توجه به نیازهای زناشویی 

توجه نکردن همسر زن به نیازهای زناشویی او و عدم عمل به رضایت زن خود، می‌تواند دلیلی باشد تا زن برای طلاق از او درخواست کند.

بیماری روانی همسر

چنانچه همسر زن مبتلا به بیماری روانی باشد و به این دلیل موجب نابودی زندگی زن شده باشد، زن می‌تواند برای طلاق از وی درخواست کند.

نکته‌: توجه داشته باشید که موارد ذکر شده، تنها چند مورد از دلایلی هستند که زن می‌تواند برای طلاق از همسر خود درخواست نماید.

 

درخواست طلاق با داشتن حق طلاق

در مواردی که زن حق طلاق داشته باشد، می‌تواند با درخواست طلاق به دادگاه مراجعه کرده و درخواست خود را با توجه به دلیل موجهی که دارد، توجیه کند. به‌عنوان نمونه چنانچه زن به دلایلی مثل خیانت همسر، خشونت خانگی، عدم توانایی همسر در تأمین معاش خانواده و… قصد جدایی از همسر خود را داشته باشد، می‌تواند با مراجعه به دادگاه، درخواست طلاق خود را به دلیل موجهی که دارد، توجیه نماید. به این موضوع نیز توجه داشته باشید که دلایل ذکر شده در واقع تنها چند مورد از دلایلی هستند که زن می ‌تواند برای درخواست طلاق از آن‌ها استفاده کند. با این حال زن می‌تواند به یک وکیل خوب در شیراز برای درخواست طلاق مراجعه نماید. استفاده از وکیل دادگستری می‌تواند کمک قابل توجهی به زن در تدوین درخواست طلاق و نحوه ارائه آن به دادگاه، کند. علاوه بر این بهترین وکیل شیراز می‌تواند به زن در امور مالی و حضانت فرزندان نیز کمک کند. بعد از آن، دادگاه طبق قوانین و مقررات جاری، تصمیم خود را درباره درخواست طلاق زن صادر می‌کند.

مراحل رسیدگی در دادگاه خانواده 

مراحل رسیدگی در دادگاه خانواده

همانطور که مشخص است، در دادگاه خانواده، رسیدگی به پرونده‌های مربوط به امور خانوادگی انجام می‌شود. پرونده‌هایی مانند ازدواج، طلاق، نفقه، حضانت، مراقبت و نگهداری از کودکان و دیگر مسائل مربوط به خانواده را می‌توان از جمله پرونده‌های خانوادگی به حساب آورد. در ادامه این مطلب قصد داریم به بررسی مراحل رسیدگی به پرونده‌های خانوادگی در دادگاه خانواده بپردازیم:

ثبت پرونده

در اولین مرحله، طرفی که قصد دارد به دادگاه خانواده مراجعه کند، بایستی پرونده خود را در دادگاه ثبت نماید. کمک گرفتن از وکیل طلاق توافقی برای انجام مراحل قانونی و پیش رفتن روال کار می‌تواند به شما کمک قابل توجهی کند. در این مرحله، مدارک و مستندات مرتبط با پرونده مانند مدارک شناسایی، اسناد ازدواج، شاهدان و سایر مستندات مربوط به پرونده، تحویل داده می‌شود. پس از آن، دادگاه اقدام به صدور دعوتنامه برای طرفین می‌کند تا در جلسات حاضر شوند.

برگزاری جلسه

بعد از اینکه پرونده ثبت شد، جلسه ای در دادگاه خانواده به‌منظور بررسی پرونده برگزار می‌گردد. در این جلسه، طرفین به همراه وکیل‌های خود به دادگاه مراجعه کرده و شواهد و مستندات مربوط به پرونده را ارائه می‌دهند.

صدور حکم

پس از بررسی شواهد و مستندات، دادگاه خانواده اقدام به صدور حکم خود می‌کند. چنانچه حکم صادر شده، قابل اجرا باشد، اجرای آن توسط دادگاه انجام می‌شود.

امکان تجدیدنظر

چنانچه طرفین با حکم صادر شده مخالف باشند، می‌توانند از حق تجدیدنظر استفاده کرده و به دادگاه بالاتر از دادگاه خانواده مراجعه نمایند.

کلام آخر

برای آگاهی بیشتر درباره اینکه بعد از چند سال زندگی مشترک، زن حق طلاق دارد، می توانید با وکیل آنلاین مشورت کرده و راهنمایی‌های لازم را دریافت نمایید.  ما در این مقاله از بهمن هاشمی سعی کردیم تا هر آنچه را که بایستی در مورد اینکه زن بعد از چند سال می‌تواند طلاق بگیرد، به شما ارائه دهیم. امیدواریم که مطالب این مقاله برای شما مفید بوده باشد.